söndag 21 juni 2009

Sakta men säkert….

Att flytta bloggen är ett jäkla jobb men sakta men säkert sker det nu. Allt verkar fungera bättre med blogger än vad det gjorde i webblogg.

Mycket är kvar att göra men under den kommande veckan kanske det mesta är klart. Kvar är att lägga in olika pingfunktioner (vilket var ett skit med webblogg) och då borde det funka hyfsat.

Jag lyssnar på ett antal plattor som har hamnat på skrivbordet sista dagar. Här är några exempel på bra musik som gör jobbet så mycket lättare.

skanna0243

The Clash “At The Shea Stadium” (Columbia/Sony 2009)

All den energi som fanns hos Clash försvinner ofta i deras studioplattor även om London Calling och sandinista tillhör mina favoriter men den här liven är helt lysande. all energi och all kraft finns med och den är en veritabel energikick från en av det sena 1900-talets bästa band.

skanna0244

Art Blakey & The Jazz Messengers “A Night In Tunisa” (Blue Note 1960)

Cool jazz, när den är som bäst. Jag har gillat Blakey ända sedan Louise Hoffstens farsa lurade på mig en EP med Blue March kring 1966. Hoffsten själv jazz-musiker, hade Linköpings bästa musikaffär och han var noga med att försöka få oss popsnören att lyssna på annat än den senaste popen.

skanna0245

Jim Ford The Unissued Capitol Album (Bear Family 2009)

Jim Ford The Unissued Paramount Album (Bear Family 2009)

Två “förlorade” plattor med en av amerikansk singer-songwriters förlorade söner. Dog i armod i en nedsliten husvagn i USA, svårt nedgången och bortglömd. Två utmärkta plattor som ingen som gillar americana eller country får missa. Stor musik!

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hej Ingemar!

  Såg din blogg. Skitbra musiksmak du har! "You gonna miss me", känns som rå kraft.

  Vet du om det stämmer att Janis Joplin blev erbjuden att bli med i 13th Floor (men gick med i Big Brother and the Holding Company istället)?

  /Ande

  SvaraRadera
 3. Kul att du tycker det. Jag kommer om några dagar recensera den gigantiska boxen som precis nyligen har släppts med 10 (!!) CD och en gigantisk bok m.m.
  Jag såg Roky E på Hultsfred för två år sedan och han var....grymt bra!

  SvaraRadera