torsdag 22 juli 2010

Folkligt, festligt och fullsatt!

mg_2 Klassisk MG

Det finns några sommarfenomen som har en trogen och växande publik i Sommar-Sverige. Det ena är sommarteater som hittar en allt större publik som låter sig roas av inte alltid helt lysande skådespelarprestationer men det spelar inte kanske så stor roll alltid – det är grejen – sommarteater under bar himmel en vacker sommarkväll som är det roliga.

crown victoria-2 Utsikten från en Ford Crown Victoria

Det andra som drar en än större publik är alla dessa träffar där människor kommer och visar upp sina gamla bilar för varandra och intresserade. Det är allt ifrån nästan orörda 30-talsbilar till minutiöst renoverade amerikanska jättar från bilismens guldålder.

Ett sådant arrangemang som drar allt mer folk är Nostalgikvällarna i Vadstena som anordnas under sommaren. Anordnas och anordnas – vad som sker är att den stolte bilägaren kör dit sin bil, parkerar, umgås med andra tar en fika och kanske lyssnar på ett rock-a-billyband som spelar från en minimal scen.

ford_dodge_2 A-Ford och en Dodge

Sådana här träffar sker varje vecka i orter som Vadstena och Nyköping och på många andra platser i landet. Det är folkligt, festligt och fullsatt som man så om Nalen en gång i tiden. Kort sagt det är jäkligt kul och vilka bilar sedan. Här följer några bilder från gårdagens möte i Vadstena – njut av skönheten hos dessa klenoder!

Text och foto: Ingemar E. L. Göransson

cadillac_2 En STOR Cadillac

chryslier_2 Imponerande Chrysler

citroen_2 “Gangstercittra” Citroën B11, 1950

corniche RR_2 Orgie i läder och ädelträ – Rolls Royce Corniche