torsdag 11 mars 2010

Tecken i tiden

image

Att hitta en regeringstjänsteman på en facebookgrupp som har rasistiska inslag är givetvis inget som stärker regeringens aktier. Det är säkerligen ett misstag och regeringstjänstemannen visste inte om detta eller rasistinslagen har kommit dit efter hon gick med.

Catharina Bildts medlemskap kan därför lämnas därhän avd det gäller rasistvinkeln. Ingen i hennes ställning kan vara så korkad att man om man har rasistiska åsikter och jobbar i regeringskansliet kan öppet skylta med dessa.

Det intressanta är istället att en regeringstjänsteman är medlem i en grupp som ”Mona Sahlin statsminister – nej tack” då det visar att kampen om Rosenbad och regeringsmakten kommer att bli synnerligen smutsig. Graden av smutsighet kommer att öka sakta men säkert och alla metoder kommer att tas till från borgerligt håll för att försvara regeringsinnehavet.

Inför valet 2006 skapades exempelvis siten ”Enpartistaten” av människor med direkt relation till Timbro och Svenskt Näringsliv där Göran Persson framställdes som en Stalin och förtal och en smutskastning var dess innehåll.

Likaså var förtal, lögner och halvlögner en del i buskpropagandan mot (S) under valrörelsen och det accelererade successivt ju närmare vi kom valet.

Catharina Bildt och hennes medlemskap i facebookgruppen ”Mona Sahlin som statsminister – Nej tack” är ett tidigt men tydligt tecken på att det inte lär bli bättre 2010 heller.

Text: Ingemar E. L. Göransson