torsdag 21 januari 2010

Urspårat

vintersoffared

Var ute och åkte tåg i går. Egentligen gillar jag tåg, det är praktiskt för man kan läsa, lyssna på musik eller jobba om man så vill. Det är bara och resa på sig och röra på sig när det blir för tråkigt och det finns möjligheten till en kopp fika om det frestar på för mycket.

Men, och det är ett stort men, då måste det fungera. Tågen måste gå och inte stå still bara för att det är vinter och SJ måste vara flexibla i att lösa ev. störningar. I går så var jag klar tidigare än tänkt i storstan och tänkte då ta ett tidigare tåg och därigenom vinna en timma. Platser fanns på det tidigare tåget men, nu kommer ett stort men, jag hade ”checkat” in min biljett och därför gick inte att byta tåg.

Varför, enkelt det är bestämmelsen. Sagt och gjort till närmaste näringsställe för lite mat. Åter på Centralen upptäcker man att det tåget som skulle ha tagit mig hem var inställt. Ingen förklaring och hänvisning till nästa tåg vilket var 70 minuter senare.

Varför i hela friden gick det inte att byta i första läget och varför kan inte SJ ge information om varför tåghelvetet är inställt?

Väl hemma visar sig det att pendeln kan man glömma för den är trasig, alltså taxi 399 kronor fattigare och hemma vid midnatt!

Slutsats, det var sista gången jag åker med Östgötatrafiken och SJ om jag kan hjälpa det.

Till sist….

Läs och köp det brittiska jazzmagasinet ”Jazzwise”; utmärkta artiklar, recensioner och inte minst i det senaste numret en platta med nya jazzinspelningar som inte finns någon annanstans. Helt lysande!

Text och foto: Ingemar E. L. Göransson