måndag 11 januari 2010

“En liten människa”

image Foto: Anders Wiklund

Varför ser pressekreterare (M) Unsgaard så sur ut?

Förr talade överklassdamerna på sina kafferep om sina ”små människor” som tog hand om det mesta så damerna i fråga kunde istället gå på visit hos varandra och dricka kaffe, kanske t.o.m. få sig en liten likör. Allt serverat och uppassat av en ”liten människa”.

Att dessa tider är åter är uppenbart när man inser vad den s.k. arbetslinjen innebär. Regeringen Reinfeldt som inte visat något engagemang för den industriella sektorn som fordonsindustrin. Däremot har prioriterat skattesubventioner för ”hushållsnära” tjänster, dvs. överklassens ”lilla människa” som servar över- och den övre medelklassen i storstäderna miljonärsgetton.

Exakt vad arbetslinjen innebar fick vi besked om i Expressen idag då moderaten tillika Reinfeldts pressekreterare Edvard Unsgaard hittade ”folkskit” i sin trappuppgång, men snabbt fick hjälp av ett städbolag som skickade en liten ”människa”, i detta fall av rysk härkomst att sanera hos Unsgaard.

Unsgaard som den han är, övre medelklass och moderat, sa till Expressen.

- Jag ringde vårt städbolag som drivs av invandrare som på en halvtimme skickade över en ryska som städade och sanerade trappen. Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme en söndag få fram en duktig städerska som gör ett fantastiskt jobb.

Hänger ni med? ”Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme en söndag få fram en duktig städerska” eller; det är arbetslinjen att det finns en ”liten människa” som kan städa upp i Unsgaards skyddade värld!

Skit vore annars – eller hur nya moderater!

Text: Ingemar E. L. Göransson

Se även politikerbloggen

FOLKAKTIONEN För en välfärdsstat för ALLA! Skriv gärna på uppropet och sprid det vidare!