onsdag 10 mars 2010

Leve barnasinnet!

image

Nu börjar det bli fart på valrörelsen. Guds utsände i partiväsendet Göran Hägglund (KD) har gjort ett inlägg i riksdagen. Detta var riktat till den socialdemokartiska riksdagskvinnan, tidigare ordförande i Unga Örnar, Monica Green.

Nu trodde nog Hägglund att han var på ett Unga Örnarrangemang då han visade sin ungdomliga entusiasm och barnasinne när han avslutade sitt inlägg med att räcka ut tungan åt sagda Green.

Visst är det roligt att våra parlamentariker kan visa sitt barnasinne och låta det explodera i ett så basalt uttryck av vämjelse och irritation som tunguträckning.

För att fortsätta denna trend i förpubertal riktning föreslås några åtgärder för att liva upp riksdagsarbetet.

Installera en stor sandlåda i mitten av kammaren där debattörerna kan sitta och bygga sandslott samtidigt som de kan dänga varandra i huvudet med hink och spade.

Omröstningarna bör ersättas med att sätta svansen på åsnan – statsministern - där flest rätt satta svansar vinner omröstningarna.

Inför vattenlek på torsdagarna så ledamöterna kan skvätta ner varandra samtidigt som talmannen kan tvätta de konstrande ledamöterna bakom öronen.

Göran Hägglund (KD) bör byta namn på sitt parti till barnslighetspartiet (BP) och på sitt partiprogram införa obligatorisk tunguträckning i skolan och lek jämställs med arbete och därmed kan dras av som hushållsnära tjänst.

Som sagt nu börjar det bli fart på valrörelsen!

Text: Ingemar E. L. Göransson