torsdag 28 januari 2010

Samma gamla höger

”Det kommer alltid människor i kläm vid stora samhällsförändringar”, ”(S) vill ge bidrag till dom som inte jobbar” och ”tydligare kan hon inte säga att hon inte är särskilt intresserad av att få möjlighet att försörja sig själv och sina barn”.

ssu_1

Tre citat från ledande moderater. Och inte bara det tre citat som tydligt ger vid handen den människosyn som är moderaternas. Det första som kommer från Reinfeldt men kunde ha kommit från en Stalin eller anan doktrinär politiskt övertygande extremist utan mänskliga hänsyn.

Citat att (S) vill ge bidrag till ”dom” som inte jobbar är avslöjande för vem är ”dom”? Vilka är ”dom” som inte är som ”vi” i moderaternas värld? Jo de som inte jobbar, underförstått de lata, de påstådda parasiterna, de som vill ligga samhället till last; dvs de vulgära, arbetareklassen, de avskydda i moderaternas världsbild. De ickenyttiga som inte vill tjäna de duktiga, eliten, dvs. moderaternas omhuldade övre medelklass.

Men frågan är om inte bottennivå är när de två ledande moderaterna Helena Rivière och Gunnar Axén angriper den sjuka Alexandra Johansson och personligen och direkt utpekar henne som simulant som inte vill arbeta utan vill leva sitt liv på bekostnad av samhället.

En cynisk och vedervärdiga människosyn som ligger bakom Axén och Rivière formuleras i orden ”inte intresserad av att få möjligheten att försörja sig själv och sina barn”.

Tre citat från ledande moderater som avslöjar deras verkliga avskyvärda människosyn. Glöm inte bort den på valdagen. Låt inte heller moderaterna koma undan detta bevis för att de nya moderaterna är bara de gamla vanliga moderaterna som är bara den vanliga reaktionära höger som alltid de varit.

Text och foto: Ingemar E. L. Göransson