fredag 11 december 2009

Fredag hela da´n

Då var det äntligen fredag och helgen står inför dörren. Vädret är uselt och inbjuder inte till att vistas ute. Alltså helgen lär väl bli mest inomhus.

dimman-dold

Reinfeldt ska ha rött kort

Andra som borde vistas ute eller för att göra en usel s.k. radioövergång så borde regeringen Reinfeldt få ett stort rött kort. Inte bara för försäkringskasseeländet och behandlingen av sjuka som nu i framtiden skall lämpas över till Arbetsförmedlingen och där konkurrera med de starka friska och arbetslösa om de jobb som inte finns. Tala bluff och bedrägeri, nästan lika stort bedrägeri som med de s.k. coacherna som AF numera lägger arbetsförmedlingen på.

LO går i kamp med ljuslyktor

Ett annat rött kort borde LO få för när det för första gången sedan 2006 hörs något från LO-borgen så är det en annonskampanj för dryga miljonen i Metro där vi uppmanas att tända ett ljus för de arbetslösa. Ungefär lika äventyrligt och präglat av kämpalust som när organisationens ordförande höll förbön för ”de giriga” i Helgmålsringningen för något år sedan. Månne har LO samma annonsbyrå som Frälsningsarmén, å andra sidan den organisationen gör ju något konkret i alla fall. LO:s annonskampanj och ordförande Wanjas förbön lär i vart fall inte skrämma skiten ur varken Svenskt Näringsliv eller högern som regerar detta arma land.

Kvällspressen rotar i dyngan

Ytterligare ett rött kort är väl aktuellt för kvällspressen och dess vältrande i den äktenskapliga dygnhögen hos familjen Woods. Intressant kan tyckas att även miljardärer har problem av äktenskaplig form. Vem kan dock med själ och hjärta intresseras av detta dubbelmoraliska moras övergår mitt arma förstånd. Möjligen och uppenbarligen en kvällstidningsredaktör som inte har vettigare att skriva om.

Ny regering i sikte?

Ett grönt kort skall i alla fall utdelas denna fredag. Enligt SCB åker Reinfeldt och hans “härke” som vi säger här i Östergötland ut ur Rosenbad, dvs om den opinionsundersökning som presenterades nu i veckan. Den rödgröna oppositionen har prick 50 % av sympatierna för ögonblicket och är därmed med råge starkare än Reinfeldts högerallians.

Tyvärr kommer enligt SCB Sverigedemokraterna in i riksdagen vilket vore en skam för det innebär att för första gången i svensk politisk historia tar ett högerextremt parti säte i den folkvalda församlingen. Det klarade varken fascister eller nazister inte ens på 1930-talet.

Nej, nu får det vara slut med negativa vibbar – här är en lämplig låt att dra igång helgen med! (höj volymen!!!)

Text och foto: Ingemar E. L. Göransson

Glöm inte att skriva under och sprida vidare på uppropet Folkaktionen för en välfärdsstat för ALLA !