lördag 31 juli 2010

Rötmånaden och pissrännan

bild

Vi lever i en otrygg värld. Det är krig, massvält, arbetslösheten rider västvärlden likt en mara, aids skördar miljoner offer och miljön hotas av gigantiska oljeutsläpp som utanför USA men även i afrikanska länder. Men vad är det mot de verkligt tunga politiska frågorna – könsneutrala toaletter!

Det socialdemokratiska borgarrådet Carin Jämtin i den kungliga huvudstaden har funnit den röstvinnande frågan (och precis lagom till Pride, gott sinne för timing) – den ultimata diskrimineringen – pojke eller flicka på dassdörr´n. Naturligtvis så kommer nu hela patriarkatet att storma mot att nu hotas den sista fredade bastionen för manligt förtryck av folkmajoriteten – pissrännan.

För hur har det varit. Vi förtryckande heterosexuella män har vid pissrännan smitt våra förtryckande planer gentemot kvinnor, bögar, flator och transor. Mellan pittmönstringen har vi smitt våra lömska förtryckarplaner av folkmajoriteten, vi ynkliga kärlekslösa gubbjävlar. Här har vi stått och pissat medan omgivningen inte vetat vilket centrum för förtryck pissrännan varit.

Vi ska nog i alla fall känna en lättnad nu när alla skall få tillgång till rännan – bög, flata, transa och vi gubbar om vi skärper oss. Men det är slut med våra lömska planer för fortsatt världsherravälde! Tack Carin Jämtin du har verkligen hittat valvinnarfrågan!

Så var det där med krig, svält, massarbetslöshet, aids och miljön, men vad fan får vi en dasskö så löser det sig!

Text och foto: Ingemar E. L. Göransson