tisdag 17 maj 2011

Ökad kritik mot Camerons politik

 

P1050191

London den 17 maj

National Health Service (NHS) är föremålet för en infekterad debatt i Storbritannien. Orsaken är planerna från Cameronregeringen att privatisera stora delar sjukvården. Kritiken kommer från fackföreningarna inom sjukvården, Labour men också från mer oväntat håll; regeringens egen utredare som menar att konsekvenserna blir ”omöjliga” och ”destabiliserande” för den brittiska sjukvården.

Det är professor Steve Field som fick uppdraget av regeringen Cameron att pröva förslaget till privatisering av NHS. I gårdagens nummer av The Guardian vidhåller Cameron att privatiseringarna av den brittiska välfärdsstatens kronjuvel ska ske oavsett vad kritikerna säger. En politik som ligger i linje med Thatchers på 1980-talets.

Camerons envetna vidhållande av sin impopulära politik lär öka britternas kritik och motstånd mot högerkoalitionens politik. Samma motstånd som gjorde att den av TUC (brittiska LO) utlysta demonstrationen mot regeringen samlade kring en miljon deltagare i mars.

Nya demonstrationer planeras mot Cameron som inom parantes har Reinfeldts regeringen som förebild. Allt tyder på att regeringen Cameron kommer att få en fortsatt bekymmersam tillvaro.

Text och foto: Ingemar E. L. Göransson

 

Köp och läs:

Ny och uppdaterad upplaga!!

arb_kris

”Arbetarrörelsens kris – mellan reformism och marknadsliberalism” av Ingemar E. L. Göransson

Beställ den från Ord & Kulturs Förlag till förlagspris 150 kr (inkl. moms) plus porto.

För ytterligare information se här.

Maila din beställning till ordochkultur@telia.com