tisdag 2 mars 2010

“Jag vill vara med och kriga”

En bloggare på s-bloggar.se har idag skrivet ett märkligt inlägg om Afghanistan och Sveriges insats där.Rubriken är “Avgrundsvänsterns tramsJag brukar inte direkt polemisera mot andras bloggar men för att komma från s-bloggar.se är Olssons inlägg sådant att det inte kan lämnas okommenterat. (Kommentar: S-bloggar är en portal med socialdemokratiskt färgade bloggare.)

PICT0360

Det som följer nedan är min replik till Olsson:

Men herregud vilket tonläge! Jag tillhör väl vad du anser vara avgrundsvänstern. Jag var aktiv för Vietnams sak och stod utanför Domus och samlade in pengar.


Jag vill dock påpeka att jag är socialdemokrat sedan längre än du har besuttit skrivkunnigheten.


Men jag var tveksam till KFML(r) som skulle köpa en luftvärnskanon och skicka till Vietnams försvar.


Problemet med Afghanistan är att det är USA:s krig och ett krig som inte har ett dugg med att befria Afghanistans flickor och kvinnor utan att främja USA:s strategiska intressen.


Att sedan påstå att Sverige och vi har ett historisk skuld till USA för deras insats i 2:a världskriget. USA:s brydde sig inte ett dugg om demokratins nederlag i Europa innan USA blev hotat och angripet av Tysklands vapenbroder det kejserliga Japan.


Att påstå att Sverige har en historisk skuld till USA är helt taget ur luften vill jag påstå. För övrigt är det inte relevant i den konflikt som pågår just nu utan liknar mest revanschistiska tongångar typ den borgerliga danska regering som så gärna ville delta i kriget i Irak att de skickade en örlogsman.


Det finns en viktig princip som inte skall överges - varje folk måste befria sig själva från förtryck. det går aldrig att påtvinga ett inplantera demokrati ett ett annat land. Än mindre bomba ett annat land till demokrati.


Gör man det riskerar man att få hem sina barn i liksäck oavsett om de talar tyska eller ej.
Tyvärr, ditt inlägg är oövertänkt och politiskt mindre välbetänkt.

Text och foto: Ingemar E. L. Göransson

Jag bloggar denna vecka på “Du och jobbet”

image

Ibland får man hedersuppdrag som när jag erbjöds att blogga på arbetsmiljötidningen “Du och jobbet” och dess hemsida.

För gamla arbetsmiljörävar så är den kanske mer känd som Arbetsmiljö men heter numera som sagt “Du och jobbet”.

Vill du läsa mina små krönikor följ länken.

Text: Ingemar E. L. Göransson

Veckans foto # 4

gatuteater 

London oktober 2008

Foto: Ingemar E. L. Göransson