söndag 21 juni 2009

Sakta men säkert….

Att flytta bloggen är ett jäkla jobb men sakta men säkert sker det nu. Allt verkar fungera bättre med blogger än vad det gjorde i webblogg.

Mycket är kvar att göra men under den kommande veckan kanske det mesta är klart. Kvar är att lägga in olika pingfunktioner (vilket var ett skit med webblogg) och då borde det funka hyfsat.

Jag lyssnar på ett antal plattor som har hamnat på skrivbordet sista dagar. Här är några exempel på bra musik som gör jobbet så mycket lättare.

skanna0243

The Clash “At The Shea Stadium” (Columbia/Sony 2009)

All den energi som fanns hos Clash försvinner ofta i deras studioplattor även om London Calling och sandinista tillhör mina favoriter men den här liven är helt lysande. all energi och all kraft finns med och den är en veritabel energikick från en av det sena 1900-talets bästa band.

skanna0244

Art Blakey & The Jazz Messengers “A Night In Tunisa” (Blue Note 1960)

Cool jazz, när den är som bäst. Jag har gillat Blakey ända sedan Louise Hoffstens farsa lurade på mig en EP med Blue March kring 1966. Hoffsten själv jazz-musiker, hade Linköpings bästa musikaffär och han var noga med att försöka få oss popsnören att lyssna på annat än den senaste popen.

skanna0245

Jim Ford The Unissued Capitol Album (Bear Family 2009)

Jim Ford The Unissued Paramount Album (Bear Family 2009)

Två “förlorade” plattor med en av amerikansk singer-songwriters förlorade söner. Dog i armod i en nedsliten husvagn i USA, svårt nedgången och bortglömd. Två utmärkta plattor som ingen som gillar americana eller country får missa. Stor musik!

Nytt hem för min blogg

Söndag den 21 juni 2009

Välkommen till min bloggs nya hem. Efter att ha legat på ett annat ställe http://ingemarsblogg.webblogg.se har jag beslutat att flytta min blogg till blogger i stället.

Orsaken är flera, men främst att det ger större möjligheter än bloggens gamla hem. Nu ska jag bara försöka få över de över 600 inlägg som hittills det blivit sedan starten 2005. Så succesivt kommer flytten att ske men det kommer du som läsare att upptäcka.

Ingemar E. L. Göransson