torsdag 24 december 2009

Klappar under granen eller nu ska vi vara snälla

Då var det julafton och dags att dela ut en och annan julklapp till nära och kära. Men varför ska inte andra även få sin beskärda del av julklappsregnet. Här är några imaginära julklappar utdelade av er allra underdånigaste bloggare från ”slätta”.

dec-5 017

Fredrik Reinfeldt (M) får en spegel för att kunna se vem som har fört de tre senaste årens politik. Då slipper han ju skylla andra för alla sina missgrepp och misslyckanden.

Maud Olofsson (C) får en SAAB-bil driven av en vindsnurra eftersom hon varken förstått vad fordonsindustrin betyder för Sverige och tror att vindsnurror är svaret på allt.

Eskil Erlandsson (C), vårt arma rikes jordbruksminister får en kastrering utan bedövning bara för att känna på vad grisen får stå ut med för att jordbruket skall vara lönsamt.

Mona Sahlin (S) få en portion med engagemang i stämma och kroppsspråk så hon än bättre kan möta Reinfeldt i många kommande debatter under valåret.

Sven Otto Littorin (M) får en månad att leva på a-kassan – han kan alltid få en coach om pengarna tryter.

Karin Husmark Persson (M) blir sjukskriven bara för upplevelsens skull.

Göran Hägglund (KD) får en uppsyn som passar med hans gudsnådlighet.

Jan Björklund (FP) får en nedlagd kaserngård att träna sin elitskola på.

Wanja Lundby Wedin, LO får en gammal postilla så hon kan både be en bön i helgmålsringningen och tända ett ljus i kampen mot Svenskt Näringslivs offensiv mot facket och löntagarna.

Facken i 6F-samarbetet får en rejäl omgång med stridsvilja och kampvilja då de verkar bli de som får ta spetsen mot högerns offensiv mot löntagarna.

SvD och DN skänkes en sanningssökande vilja så deras nyhetsrapportering blir mindre politisk agenda och mer nyhet.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna får en varudeklaration att sätta på sig och sitt parti – fascister och rasister.

Svenska folket ges ett löfte om en bättre regering vid valet september 2010 – det kan inte bli värre.

Text och foto: Ingemar E. L. Göransson