tisdag 16 mars 2010

Res till det radikala USA!

newyork 339 

I november gjorde jag en intervju med legenden Pete Seeger. En man som har stått för radikala åsikter under 70 år av sitt liv. Den kom att publiceras i bl.a. LO-tidningen, Dala-demokraten, Östgöta Correspondenten och Flamman.

Det blev mycket uppmärksamhet kring artikeln och den har också översatts till engelska och ligger nu hos några amerikanska tidningar för ev. publicering.

Ur det här föddes också ett musikprogram som har premiär den 27 mars på Teater Kaskad med Sanna Carlstedt och Johan Johansson. Info se här.

Men inte bara det utan för några månader sedan ringde Jan Forsstedt från Resekompaniet till mig och tyckte att Seeger var så intressant att det borde gå att bygga en tema-resa till USA i hans fotspår så att säga.

Mycket riktigt, igår blev inbjudan till resan med Ord & Kulturproduktioner/Resekompaniet offentlig.

Den 6-18 november reser vi till New Orleans för att där börja resan i Pete Seegers fotspår.

Vi kommer att möta miljöaktivister i New Orleans; musiker i Pete Seegers tradition som är aktiva i dagens USA; uppleva en gospelbrunch ; lyssna på blues på en juke-joint som inga turister hittar till; möta den legendariske folksångaren och aktivisten Woody Guthries efterlevande; samtala medborgarrättsrörelsen; träffa fackföreningsfolk i New York; uppleva folkmusiken på legendarisk Café Lena och mycket annat.

Intresserad? Här finns mer information eller som pdf .

Eller ring 070-679 53 96; maila ordochkultur@telia.com

Text: Ingemar E. L. Göransson

Foto: Janne Hillman