fredag 23 oktober 2009

Fredag eftermiddag …after work

En rökare så det blir lite fart på helgen..

De här grabbarna kunde “boogie”

Trevlig helg!

Jul med Bob Dylan

image

Bob Dylan “Christmas In the Heart” (Columbia)

Att Bob Dylan numera gör precis som det faller honom in är väl ingen nyhet. Men att karl´n skulle ge sig till att göra en julskiva måste ha kommit som en överraskning för de allra flesta. För det var väl det sista man väntade sig i alla fall.

Men nu är den här och Dylan slänger sig med liv och lust över traditionella julsånger och faktum är att han gör det inte oäven även om Dylans röst inte passar direkt för julsånger. Alla artistinkomster på plattan går till ”World Food Programme” så bara det är ett skäl att skaffa sig Dylans julskiva.

Versionen av ”Little Drummer Boy” är faktiskt lysande; Dean Martins ”The Christmas Blues” sitter som en smäck medan andra spår blir mest fnissämnen som ”Here Comes Santa Claus”. Julhymnerna är dock inte Dylans starka sida som i ”O´Come All Ye Faithful” då Dylans begränsade röst blir alltför uppenbar.

Men faktum är jag tror att den här plattan kan bli en klassiker precis som Phil Spectors jul-platta från 1963. Men skönsång är det inte men man kan bara lyfta på hatten för Bob Dylans mod.

PS köper du de-luxe-varianten av plattan får du fem julkort – använd dom inte de kommer att bli en raritet!

Text Ingemar E. L. Göransson

Fler recensioner av andra plattor på Kulturbloggen.