fredag 15 juni 2012

Vi ses på Brunnsvik nästa vecka!

Nästa vecka är Brunnsvik folkhögskola platsen för föreläsningar och tankeutbyte. Under veckan kommer föreläsare och kulturpersonligheter att medverka från när och fjärran. Allt som en del av firandet av ABF:s 100 år i folkbildnings tjänst.

london 106 Alex Gordon

Jag haft glädjen att bidra med mina kontakter och lyckats locka några intressanta föreläsare som det brittiska Seko:s motsvarighet RMT:s andreman Alex Gordon som kommer att tala om hur hans förbund lyckats bli det snabbast växande fackförbundet på de brittiska öarna. Likaså kommer historikern John Callow ge ett historiskt perspektiv på Thatcher och New Labours epok.

mot_john John Callow

Folkbildningen får givetvis stor plats med Joseph Norgren, Uppsala universitet, Gösta Vestlund, Britta Lejon och Bernt Gustavsson, Örebro universitet. Andra som medverkar är Håkan Blomqvist, Göran Greider och Åsa Petersen.

London 074 Chantal Mouffe

Frågan är dock om inte det intressantaste inslaget är den internationellt välkända professorn i statskunskap Chantal Mouffe som kommer att tala kring temat demokrati och nyliberalism. Hon har gjort sig känd som en av de knivskarpaste kritikerna av den nyliberala vågen som svept över inte minst Europa.

Själv kommer jag medverka med min föreläsning ”Reformismens renässans” på tisdagsförmiddagen samt presentera för första gången min kommande bok De ohörda – Röster från nyliberalismens verklighet. Detta också på tisdagen men på kvällen. Som min gäst är då också Elektrikerförbundets ombudsman Lars Jansson med och vi kommer att samtala kring boken.

omslag_prel

Vi ses på Brunnsvik nästa vecka!

Text och foto: Ingemar E. L. Göransson

Preliminärt program finns på www.brunnsvik.se