onsdag 10 mars 2010

Leve barnasinnet!

image

Nu börjar det bli fart på valrörelsen. Guds utsände i partiväsendet Göran Hägglund (KD) har gjort ett inlägg i riksdagen. Detta var riktat till den socialdemokartiska riksdagskvinnan, tidigare ordförande i Unga Örnar, Monica Green.

Nu trodde nog Hägglund att han var på ett Unga Örnarrangemang då han visade sin ungdomliga entusiasm och barnasinne när han avslutade sitt inlägg med att räcka ut tungan åt sagda Green.

Visst är det roligt att våra parlamentariker kan visa sitt barnasinne och låta det explodera i ett så basalt uttryck av vämjelse och irritation som tunguträckning.

För att fortsätta denna trend i förpubertal riktning föreslås några åtgärder för att liva upp riksdagsarbetet.

Installera en stor sandlåda i mitten av kammaren där debattörerna kan sitta och bygga sandslott samtidigt som de kan dänga varandra i huvudet med hink och spade.

Omröstningarna bör ersättas med att sätta svansen på åsnan – statsministern - där flest rätt satta svansar vinner omröstningarna.

Inför vattenlek på torsdagarna så ledamöterna kan skvätta ner varandra samtidigt som talmannen kan tvätta de konstrande ledamöterna bakom öronen.

Göran Hägglund (KD) bör byta namn på sitt parti till barnslighetspartiet (BP) och på sitt partiprogram införa obligatorisk tunguträckning i skolan och lek jämställs med arbete och därmed kan dras av som hushållsnära tjänst.

Som sagt nu börjar det bli fart på valrörelsen!

Text: Ingemar E. L. Göransson

8 kommentarer:

 1. Ja, för man kan ju inte tänka sig att världens mest lättkränkta människa, Green, har missuppfattat? Det är riktigt, riktigt ledsamt att vi har sådana totalinkompetenta människor som hon i riksdagen.

  SvaraRadera
 2. Mer Monica Green åt folket! Hon kan få vilken valvind som helst att vända
  Är det 54 000 kr/mån vi ger denna gigant i lön?
  Men ok, hon är ju egentligen helt obetalbar.
  Extra krydda är det att det finns andra sossar därute som på allvar går ut och försvarar henne på sina bloggar.
  Högt underhållningsvärde!

  SvaraRadera
 3. Är det inte lite omdömeslöst att okritiskt svälja Monica Greens påstående?

  SvaraRadera
 4. Har någon SETT GH räcka ut tungan? Eller har vi bara MG:s tolkning av händelsen? Den är för övrigt tämligen underhållande: http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article6750403.ab

  SvaraRadera
 5. Till de ryggradsreagerande advokater! Har ni ingen humor?? Eller tar ni allt på grövsta allvar???

  SvaraRadera
 6. Ingemar, Monica Greens förklaring kan väl knappast hamna under annan rubrik än "humor"? Alternativt "lyteskomik". Språk- och framställningscoach hade nog varit på sin plats. Jag känner en bra. :)

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. "Att räcka ut tungan kanske inte vore det mest vuxna, men med tanke på fejkade rapporter, påhittade siffror, valfusk och lite annat så känns det som ett piss i Kattegatt."

  Håller med om Callistos briljanta beskrivning av regeringens misslyckade politik.Kunde inte sagt det bättre. Kanske ngt för GH att räcka ut tungan åt?

  SvaraRadera