torsdag 11 februari 2010

Mutkolvar och tysta journalister

nsf_partimöte (OBS ej regeringsledamot)

Fredrik Reinfeldt (m), svart barnflicka

Anders Borg (m), narkotikabrott, svart arbetskraft

Maria Borelius (m), skattefusk, avgiftsskolk

Sten Otto Littorin (m), bluffexamen

Cecilia Stegö Chilo (m), avgiftsskolk

Ewa Björling (m), svartbygge

Carl Bildt (m), jävbrott

Tobias Billström (m), avgiftsskolk

Nicola Clase (m), svart arbetskraft

Ulrica Schenström (m), fylleri på jobbet

Mats Odell (kd), brott mot grundlagen

Lars Leijonborg (fp), dataintrång

Den här listan publicerade jag i november 2007 i ett gammalt blogginlägg. Syftet var att visa på vad det var för folk som Fredrik Reinfeldt hade satt in i sin regering. Till denna kan man numera lägga till Fredrik Federley för mutbrott i samband med hans resa till Kanarieöarna som nu diskuteras i media. Likaså regeringsledamöternas missbruk av regeringsplanet som fått fungera som deras privata taxi.

Det man ska fundera på är hur dessa i flera fall kommit undan utan att någon har grävt djupare i deras görande och låtande. I varje fall i jämförelse vad som sker när politiker med andra partiböcker torskar och står där med handen i syltburken.

Att svensk media till stora delar består av borgerligt ägda och kontrollerade tidningar och numera även radio- och TV-kanaler är ett fakta som vi alla vet. Men att låta exempelvis Reinfeldt komma undan användandet av svart arbetskraft; Littorins bluffexamen eller Carl Bildts tveksamma ersättningar från ryska intressen är inte i sanningens intresse.

Den borgerliga regeringen har lyckats få locket på vid flera tillfällen då journalistkåren har en tendens att låta sig tystas när ägarintressena trycker på för att inte bita den hand som betalar månadslönen.

Men när Federley påstår att det var hans alter ego Ursula som var på resan och han, Fredrik Federley, inte var det börjar t.o.m. den mest devote borgerlige journalist börja fundera på vad de han eller hon håller på med.

Om jag påstår att Sverige inte har regerats någonsin tidigare av en regering med så mycket smutsig byk i lasten så tror jag inte att jag ljuger. Om jag påstår att ingen regering med så många lik i garderoben har kommit undan så lätt medias vakande öga ljuger jag inte heller. Förhoppningsvis är valmanskåren och väljarna mer ärligt lagda än både den sittande regeringen och den tysta medgörliga delen av journalistskrået.

Text och foto: Ingemar E. L. Göransson

6 kommentarer:

 1. Du är löjlig, när du har Monas meriter som är värre än alla tillsammans. Öppna ögonen för guds skull.

  SvaraRadera
 2. Toblerone framstår som ganska ointressant i sammanhanget. Den som framstår som löjlig är nog snarast "Anonym" som inte vågar träda fram med sitt namn.

  SvaraRadera
 3. Ingemar: Du glömde den där moderate riksdagsmannen som sprang omkring i stockholm i fyllan med en barnvagn och slogs med poliser.
  Men det är lite svårt att komma ihåg dem allihopa.
  Kommer inte ens ihåg vad han heter....

  SvaraRadera
 4. Britta, han var inte full. Han sprang till ett tåg. Missade du att läsa artiklarna dagen efter?

  Jag har inte skyllt ngt på ngn Ursula. Jag sa att Ursula var intressant för transfestivalen. SKriver ingående på min blogg. Du bygger på artikel i Aftonbladet av sällan skådat dålig kvalitet. Det gör att hela ditt bligginläg förfelas.

  SKulle kunna rada upp många sossar med skandaler men håller mig för god för det.

  SvaraRadera
 5. Man kann undra om Fredrik Federley är schizofren eftersom han gör en så stor sak av sig själv och sitt alter ego Ursula.
  I går skrev Aftonbladet om att FF nu gör spritreklam samtidigt som han driver en kampanj för sänkt alkoholskatt. Hur man sedan kan få ihop detta på annat sätt än att skylla på Ursula är förståligt. Ingen i beslutsfattande situation skall kunna ens misstänkas för att bli jävig eller ha dubbla lojaliteter.
  Det gäller alla oavsett partifärg.De fall som berör den sittande rgeringen har varit frågan om brott eller fusk. De (S)-märkta skandaler som FF inte orka räkna upp har i de allra flesta fall inte handlat om brott eller fusk men tyvärr vid ett antal tillfällen om dåligt omdöme, i andra saknat substans eller övertolkats av borgerliga media.
  Federleys försvar blir tyvärr brännvinsadvokatyr.

  SvaraRadera
 6. Det är väl också så att man ställer högre krav på en politiker som säger sig företräda arbetarrörelsen än på en som bara företräder spekulanter och profitörer.

  Ungefär som det alltid är en bättre nyhet när en präst ligger med en konfirmand än när en cykelreparatör gör det.

  SvaraRadera