söndag 16 juni 2013

Ett anspråkslöst förslag till regeringen

Med tanke på den senaste debatten om sjukförsäkringen och den ökade arbetslösheten vill jag ge regeringen Reinfeldt nedanstående förslag.

FÖRSLAGET

Den som ej på egen hand blivit så kallad frisk, dvs ej i åtnjutande av samhällets bidrag, och arbetsför eller övervunnit sin lättja, allmänt kallad arbetslöshet, inom en tidsperiod av 365 kalenderdagar förpassas densamme till omskolningsläger där de tuktas på för ändamålet lämpligt sätt.

Dessa läger förlägges lämpligen i Norrlands inre trakter där det i alla fall ingen bor. Syftet med lägren är av Vår Herre och Luther givet; simulanten och lättingen skall återvinna sin fulla arbetsförmåga och därmed åter bliva en nyttig samhällsmedborgare.

Trilskas däremot den ovan nämnde fråntages denne sina medborgerliga rättigheter och sättes på fästning med vatten och bröd som tuktelse.

Text: Ingemar E. L. Göransson

Konsultarvodet faktureras separat enligt gällande taxa och regeringskansliets gängse tradition, dvs. både i pekuniär form och flytande per butelj att intagas på lämplig lokal.

2 kommentarer:

 1. Senast idag var jag akut med frugan till närliggande sjukhus.
  man blir en aningen fundersam när man hör hur statsbidrag till landstingen fryses, hur sjuksköterskebrist alltid uppstår på sommaren hur löner hålls nere för det viktigaste jobbet som finns.
  Nämligen våran hälsa.

  Samtidig ser man förmögna som får borttagen förmögnhetsskatt.
  Samtidigt finns så kallade kapitalsförsäkringar döär aktier kan investeras och där vinsten skattas med nån ynka procent enbart.

  Samtidigt gnälls det om skattetryck för högavlöande trots att de får behålla mängder av pengar.
  på 25000 i lön får du behålla 20 000 sedan gnäller man på skatten.

  Nä jag önskar verkligen sådana som Reinfeldt, Borg m.fl inom alliansen att de blev utblottade smtidigt sjuka då skulle de få känna hur det är.

  Idag är det svaga grupper som skattar mest om man använder samma vokabulär som Reinfeldt. Svaga grupper som inte får sina försörjningspengar uppräknade via inflation eller löneindex.,
  Får inget jobbskatteavdrag. Får betala andras jobbskatteavdrag
  Detta fast de sätts i både FAS eller förnedrande jobb.-

  Kort sagt många Svenskar är så sjukt giriga, empatilösa, och saknar insikt i Livets värde.
  Moderater och Allianspacket borde stoppas ner i ett gruvhål tvingas handlasta 18tim/ dygn sedan vid sjukdom tvingas fortsätta jobba.

  Nog fanken skulle livets värde förändras för dessa.
  Förtryckspolitiken som Alliansen hyåller på med är skrämmande och kan få enorma negativa konsekvenser.

  Se USA där man de senaste 40 åren fängslat 45 miljoner Amerikaner. Det finns ligor som erövrar städer med våldsam
  misshandel och annat våld.
  Visar hurt människor blir som bara blivit förtryckta, där harmonisk politik saknas. Där man drar med sig andra icke förtryckta och
  drar igång nåt där inga spärrar finnes.

  Läs, kolla filmen och tänk efter.
  http://www.tv4.se/ms13-franchise-i-v%C3%A5ld

  SvaraRadera
 2. Mycket bra skrivet av både Ingemar och anonym. Tack!

  SvaraRadera