torsdag 9 januari 2014

Dumhetens triumf

Ska 2014 bli dumhetens år och Sverige dumheten förlovade land? I riksdagen sitter ett parti som skiljer ut sig från de övriga. Det har sina rötter i nazism och fascism, det sprider upprepade vandringssägner, påhitt, överdrifter och rena lögner om för dem förhatliga grupper av människor i vårt samhälle. Det är ett bigott och fascistiskt parti dock utklätt i kostym.

Partiet är givetvis Sverigedemokraterna. Listan på dumheter som hoppar ur käften på snart varje s. k. Sverigedemokrat kan göras hur lång som helst. Gemensamt för dem är att de inte har någon grund i verkligheten eller kan bevisas.

När en nämndeman (SD) påstår att invandring är en folksjukdom tar man sig för pannan, när partisekreterare Bylund och andra påstår att Koranen skriver att våldtäkt är ett straff för ”otrogna”, skakar man på huvudet, när ledande partimän (för det är nästan bara män) springer omkring på sta´n och hotar med järnrör undrar man om det utbrutit fullständig galenskap i sina överhettade hjärnor.

Men det oroväckande är att detta parti har under den gångna mandatperioden varit de facto den sittande regeringens räddning som minoritetsregering. Faran är naturligtvis att den makthungriga högern kommer att till och med likt i Norge tog in sitt ”SD”, Framskrittspartiet, i en regering efter valet 2014.

Ska med andra ord det bigotta, reaktionära, kostymfascistiska SD ta plats i regeringen efter valet. Risken är enligt min mening verklig och kan inte bortses från. Alltså arbetarrörelsen och alla som vill se en annan politik än högerns måste mota Dum-Olle i grinden och dra undan mattan för SD:s missnöjesspekulationer. En rak och tydlig reformpolitik är det enda som är möjligt att gå till val på, inget annat.

Om det inte sker så kommer vi att få se vårt land bli dumhetens förlovade land efter valet 2014.

Text: Ingemar E L Göransson

5 kommentarer:

 1. Intressant: Jag kommer att följa, kommentera, recensera, kritisera, stötta men aldrig schavottera dig.
  Jan

  SvaraRadera
 2. Måtte de inte bli en verklighet - låt det vara slut på de dumheter, som redan har gjorts! Det finns en klok man som uttrycker sig så här och jag kan lova jag delar hans uppfattning; "en klok människa är snäll och är du inte snäll så är du med andra ord inte klok". En snäll människa bryr sig om människor oavsett var de kommer från, vilken religion eller språk de har. Planeten är till för oss alla och inte någon har rätt att stänga dörren för en klok och ärlig människa! Som sagt det gäller att fatta kloka beslut om inte allt ska rasa samman! Anncristin Svensson

  SvaraRadera
 3. Gott nytt år!

  Om sosseadeln hade det minsta skam i kroppen, borde den till att börja med rannsaka sin egen egendomliga historia innan den för femtielfrte gånger stämmer upp den välkända klagovisan om SD:arnas fascism, rasism, dumhet och dåliga intimhygien. Det är ju sosseriets egen maktberusning och inbilskhet - i hård konkurrens med de borgerligas dito - som berett marken för SD:s framväxt. Och de ´"vallöften" vi hittills undfägnats med från "arbetarepartiets" håll ger ingen anledning till oro i SD-kretsar.

  // Ördög

  SvaraRadera
 4. Ser att du högst upp på sidan citerat Winston Churchill. Churchill har även sagt att: The new fascists shall call themselves anti-fascists

  SvaraRadera
 5. Politiken som Sd vill implementera i Sverige är legio i övriga Eu. Sd vill att flyktinginvandringen till Sverige ska minska med ca 90 procent. Detta är en nivå som Frankrike, England och Tyskland tillämpar.

  Sd tror inte heller på det multikulturalistiska samhället utan anser att det mer kan betecknas som ett stort misslyckande. Både Cameron och Merkel har dödförklarat det multikulturaliska samhället som ett stort misslyckande. Att det kommer större volymer asylanter än vad det svenska samhället klarar av är alldeles tydligt.

  Enligt en utredning beställd av Folkpartiet fanns det 1990 tre stycken så kallade utanförskapsområden, 2006 var siffran upp i 156 stycken. 2006 kom även Folkpartiet till makten och de slutade då att följa upp statistiken. Anledningen till detta torde vara att de inte ville visa att inte heller deras politik klarar av att hantera de stora strömmarna av asylanter. Sverigedemokraterna vill således minska flyktinginvandringen för att på så visa komma tillrätta med de ständigt växande utanförskapet. Idag lever ca 600 000 människor i utanförskapsområden.

  Anser du att även Tyskland, England och Frankrike är fascistiska länder?

  SvaraRadera