måndag 13 juli 2009

Framgång för regeringens kulturpolitik
I DN idag meddelas att besökssiffrorna på de statliga museerna har minskat rejält sedan regeringen i sin vishet beslutade att ta bort den fria entrén till sagda museer. En framgång med andra ord som visar att en framsynt politik håller den okunniga populasen från kulturinstutionerna.

Visst är det en befrielse för medelklassens intellektuella att slippa trängas med arbetarfamiljer från förorterna på konstmuseer och andra institutioner satta att vårda kulturarvet. Särskilt glädjande är att ungdomarna nu håller sig borta från samma kunskapsvårdande hus. Eftersom de obildade klasserna i alla fall inte förstår eller kan ta åt sig kunskapen och den kulturella fernissan så framstår det som en framgång att de har på detta enkla sätt hålls borta från kulturens högborgar.

Än en gång har alltså regeringen Reinfeldt visat att dess politik att begränsa de lägre klasserna från samhällsinflytande når framgångar. Det finns all anledning för medelklassen och bildade människor att sända en tacksamhetens tanke till Reinfeldt för hans framsynthet.

Text & foto: Ingemar E. L. Göransson

3 kommentarer:

 1. Det är helt i linje med politiken exakt som du skriver..

  Man vill ha en outbildad underklass som man kan anställa för billiga pengar i de hushållsnära tjänsterna.

  Det är nog också därför man lagt förslag på att försämra gymnesieskolan och därför har man skurit ner på vuxenutbildningen

  Man vill inte ha folkbildning och skär i anslagen till studieförbunden

  Varför ska då museerna vara öppna för alla.

  Nog är politiken genomtänkt alltid!!!

  SvaraRadera
 2. Träffsäkert, skarp och med ironins vassa egg som vapen. Bra herr Göransson!

  SvaraRadera
 3. Ännu en gång bevisat, att den sittande regeringen inte förstår en målinriktad marknadspolitik.

  En riktig målinriktining hade varit, att ge två personr fri entre på varje gratisbiljett. För att sedan, när besökssiffrorna fördubblats, sälja ut muséeverksamheten privat.

  SvaraRadera