fredag 21 maj 2010

Det “fuckade” Centern

image

Högsommarvärme är välkommet och inte minst efterlängtat. Tyvärr tål en del inte en sådan klimatisk företeelse som högsommarvärme utan att det slår sig på hjärnan. En del blir totalt ”fuckade” i skallen.

CUF, dvs. Centerns Ungdomsförbund påhejade av Maud ”Maggie” Olofsson och Stureplans alkohol- och troligtvis även av andra stimulantia påverkade Centern har kommit upp med den något förbryllande sloganen . ”Fuck facket 4-ever” – skall bli den paroll som Centern går till val på. Förutom det märkliga att inför den anglo-amerikanska svordomen ”fuck” i det politiska samtalet och vokabulären i Sverige så visar Centern på en brutalisering av politiken – inte bara verbalt – utan också till innehållet när man säger att facket kan dra åt helvete.

De förespråkar också en brutalisering av förhållandena på arbetsmarknaden. I Centerns fuckade värld blir det arbetsgivarna som sätter lönerna och löntagarna och framför allt de unga som fått nöja sig med sänkta löner långt under avtalen. Ungdomar skall med Centens politik konkurrera med lönedumpning och inget annat.

Wanja Lundby-Wedin tyckte att hon inte ville kommentera förslaget och kampanjen för det var att sänka sig för lågt. En märklig synpunkt för när politiker som har ansvaret för arbetsmarknaden i den svenska regeringen förespråkar lönedumpning borde LO reagera med harm och ilska. Detta har faktiskt inte skett sedan 1920-talets kosackval.

Vi får hoppas att CUF:s kampanj får den uppmärksamhet den förtjänar och skickar Centern ur riksdagen den 19 september. Är man så fuckad i huvudet som CUF och Centern uppenbarligen är så platsar dom inte i den demokratiska högborgen riksdagen utan skall hållas utanför tillsammans med SD och andra extremister.

Text: Ingemar E. L. Göransson

Se även Björn Elmbrant

2 kommentarer:

 1. Har det någonsin slagit dig att man kanske måste fucka något för att komma på fötter?
  I detta fallet är det facket och jag hoppas att det sker fortare än kvickt!
  Det är även synd att du hakar upp dig på namnet då det är innehållet som är det Centern och CUF kommer att vinna röster på!

  SvaraRadera
 2. Ännu en anonym som inte vågar stå för sin åsikt. Vad anonyme advokaten för CUF/Centern försvarar är en oordning på arbetsmarknaden där löntagarna inte har några rättigheter.
  Den enskilde löntagaren är ALLTID som individ i underläge mot arbetsgivaren. Arbetsgivaren kan alltid välja någon annan som inte ställa lika höga krav på lön eller rättigheter, god arbetsmiljö eller liknade. Men som medlem i ett kollektiv är den enskilde väsentligt starkare - kollektivet är fackföreningen.
  Så att säga att facket skall "fuckas" är att önska löntagarnas underordning och rättslöshet gentemot arbetsgivaren.
  Sedan är det en brutalisering och angosering av språket i politiken som inte finns någon som helst anledning. Du springer väl inte omkring och skriker k*k eller f*tta om allt och alla?
  Det är bara infantilt och språkligt futtigt av CUF och av Maud Olofsson att låna sig till detta.

  SvaraRadera