tisdag 6 juli 2010

Dagens dummaste

image

Gudrun Schyman har tagit sig för att bränna 100.000 spänn i Visby. Att bränna stålar är en sak men att rent fysiskt bränna upp dom är bara idiotiskt, korkat och inte minst en ren provokation mot vanliga arbetande människor.

Bara en av alkoholångor fördunklat hjärna kan komma upp med ett så in i helvete korkat tilltag för att protestera mot löneskillnaderna mellan män och kvinnor. Bara någon som har levt i en skyddad kupa utan kontakt med verkligheten kan ta sig till att elda upp 100.000 papp.

Blir nästa tilltag att bomba några banker för att de kvinnliga kassörerna har sämre lön än sina manliga kollegor? Bränna ner något sjukhus eftersom kvinnliga sjuksköterskor har sämre lön än manliga dito? Kanske det är dags för Fi att bli en 2010-talets feministiska stadsgerilla?

Det är banne mig inget kommunistiskt eller radikalt om nu något inbillar sig det i Schymans dumheter - bara brist på respekt för hur andra har det.

Hon bränner upp en halv årslön (efter skatt) för en undersköterska. Hon borde skämmas men jag är inte förvånad - vad var det Lenin sa radikalismen kommunismens barnsjukdom!! Uppenbarligen gäller det även feminismen i vart fall i Fi och Schymans tolkning. Om någon haft funderingar på att rösta på Fi innan det här borde de insett nu att tilltaget är en skymf mot alla  lågavlönade kvinnor!!

Text: Ingemar E. L. Göransson

4 kommentarer:

 1. Hmmm. Brukar inte kvinnor bränna sina pengar i Ullared?
  Mats

  SvaraRadera
 2. Tydligen har den kvinnan mer pengar än hon klarar av att hantera - så var ligger problemet? ;)

  SvaraRadera
 3. Jag förstår inte upprördheten i sak faktiskt. Vi hade för någon vecka sedan familjen bernadottes bröllop - gud vet hur mycket pengar som gick upp i rök där eller för att inte tala om de höga löner som våra representanter har. Gudrun gör en klar bild över vårat misslyckande - vårat eviga pratande om jämlikhet. Ett prat där ingenting händer därför att vi män är så förbannat cementerade i vår bakgrunds makt....o det är dessutom en makt vi oftast inte ens tänker på. Gudrun skrev en otroligt bra debattartikel för nån dag sen riktad mot vänsterpartiet...den kan lika gärna gälla oss socialdemokrater. Vi måste agera jämlikhet nu och det är det hela bilden handlar om. Jag vet också om att de pengar Gudrun brände är enormt mycket pengar för undersköterskan - men se dig om lite...

  Michael Arvidsson

  SvaraRadera
 4. Det är en skillnad i att bränna pengar på dumheter som prinsessbröllop och att bränna upp dem rent fysiskt.
  Jag håller med om att jämlikhet och jämställdhet har verkligen kommit i skymundan när det viktigaste i politiken har blivit penningstabilitet, inflationsbekämpning och inte att jaga undan arbetslösheten eftersom arbetslösheten är den viktigaste orsaken till de ökade klyftorna och segregationen.

  SvaraRadera