onsdag 15 september 2010

“En betraktelse utan balans och rättvisa”

skanna0050 Vad hände med hans drömmar?

Jag tänker inte vara rättvis, analyserande eller balanserad i detta inlägg. Jag tänker inte resonera si eller så heller. Jag tänker inte eller hyser målsättningen att ingen skall kunna känna sig illa vid mods när han eller hon läst detta.

Jag tänker helt enkelt uttrycka den ilska och avsky jag känner för det som sker och den feghet som präglar det politiska etablissemanget som varken reagerar eller säger att nu får det banne vara slut.

Jag läste idag i Aftonbladet om Marie, 34 år gammal som tvingas leva på 1800 kr för att hon är svårt sjuk. Jag läste häromdagen om Maria som står mitt i livet, men är dödsmärkt av cancer. Inte heller hon har rätt till sjukförsäkringen.

Jag läser om människor som tar sitt liv i förtvivlan över vad som skett med samhället och den devalverade sjukförsäkringen och bemötandet från Försäkringskassan. Enligt uppgift är det minst 50.000 som hamnat utanför välfärdsstatens hägn.

Jag läser om den 24 åriga kvinnan som avled i Kimstad när X2000 kolliderade med en arbetsmaskin. Jag kommer ihåg snöskottaren som blev överkörd av tåget på ”min” station i Linghem i vintras. Jag läser om Strukton Rail som är företaget som är entreprenör som tar in andra entreprenörer i en oändlig kedja där ansvaret och säkerhetstänkandet avtar med avståndet till staten.

Jag ser bilderna på den demente gamlingen i blöja som förvirrat och i ångest går omkring på natten i den obemannade låsta avdelningen.

Jag läser om hur internernas mat kostar mångdubbelt mot vad skolelevernas kostar.

Jag ser hur den tidigare gemensamma välfärdsstaten har förvandlats till en marknadsplats där den med de starkaste nyporna, spetsigaste armbågarna och största käften tar sig fram till täten. Där nyliberalismens marknadsevangelium också har blivit högsta och allenarådande sanktionerade sanning.

Men jag läser också om hur Fredrik Reinfeldt vill göra Sverige till ett skatteparadis för låginkomsttagare – inte ett samhälle där de får bättre villkor. Jag läser om hur han uppmanar arbetslösa ungdomar att skaffa sig en utbildning samtidigt som hans regering har gett vuxenutbildningen ett alexanderhugg efter att den privatiserade klass-skolan har fått en storstilad comeback.

Fredrik Reinfeldt och hans gelikar är charlataner och bondfångare. De är hämndlystna plundrare och oligarker som själ stort och smått i det raserade folkhemmet. Allt medan många, alltför många står bredvid och tittar på måhända med hoppet att kunna sno åt sig några smulor av stöldgodset för egen räkning.

Jag ser och läser allt detta. Jag upprörs och rörs. Jag blir förtvivlad och förbannad. Jag förvånas, men inte förvånas. Jag undrar hur i hela helvetet kunde det bli så här och vart tog välfärdsstaten vägen. Hur kunde arbetarklassen och det arbetande folket så totalt tappa taget? Och hur kunde medelklassen tillåtas ta över den politiska dagordningen och förpassa våra drömmar till övriga frågor utan beslutsrätt.

Jag skäms för att det blivit ett samhälle där de svagaste får ta skiten för att de starka, de rika, de ”fina” och ”duktiga” och dugliga ska kunna leva sina liv i ökat överflöd utan tanke på att dela med sig.

Den svenska välfärdsstatens tornur står på kl 23.55. På söndag kväll kan det vara slut med drömmen om ett samhälle där alla fick plats riskerar att få uppleva högerns och kapitalets revolt mot välfärdsstaten fullt ut under den kommande mandatperioden.

image

Då kommer också den välfärdsstat och drömmen om en bättre värld och som Per-Albin Hansson beskrev sålunda att riskera att försvinna för gott:

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre, där försöker ingen skaffa sig fördel på den andres bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage. I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet. Tillämpat på det stora folk- och medborgarhemmet skall detta betyda nedbrytandet av alla sociala och ekonomiska skrankor, som nu skiljer medborgarna i privilegierade och tillbakasatta, i härskande och beroende, i rika och fattiga, besuttne och utarmade, plundrare och utplundrade.”

Per-Albin Hansson Första maj 1928

Text och foto: Ingemar E. L. Göransson

38 kommentarer:

 1. Tack Ingemar! Jag är stolt över att få vara vän, med en kille som kan formulera tankar till ord med sådan spets och drivenhet.

  SvaraRadera
 2. Tack Lasse men man kan knappast säga att du heller är någon blyg viol i detta avseende!

  SvaraRadera
 3. Din kritik av hur svaga människor drabbas av stelbent byråkrati är helt berättigad.

  Det tragiska är att en sådan lista kan göras lika lång på drabbade individer oavsett om det är en alliansregering eller en socialdemokratisk regering. För varje drabbad 2006-2010 finns det ett annat fall 2002-2006 etc.

  DET verkar du vara omedveten om. DET är att inte verka för ett bättre samhälle.

  Istället beskriver du alliansens politiker med ord som "charlataner och bondfångare. De är hämndlystna plundrare och oligarker som själ stort och smått i det raserade folkhemmet. "

  Jag tycker det är en oerhört stor brist på insikt du uppvisar nu, oerhört stor.

  Jag antar att med dig och Morfar som högt politiskt ansvariga så skulle man med avvikande åsikter i olika frågor kunna räkna med att få möta sin skapare rätt snabbt.

  SvaraRadera
 4. För det första har jag inte påstått att nedmonteringen av välfärdsstaten som den beskrivs av ex. Per-Albin Hansson började monteras ner 2006. Tvärtom, det började med Bildts regering 1991 och fortsatte under Göran Perssons dagar. MEN det har accelererat den senaste mandatperioden. De händelser som vi sett där sjukförsäkringen är helt hänsynslös kunde inte ske tidigare.
  Det som beskrivs i dagens Aftonblad är ett exempel på hur långt bristen på empati har gått och det är ju en konsekvens av den rådande politiken det väl ingen som kan förneka.
  Jonny insinuationer om att undertecknad skulle i ett annat sahälle verkat för att hans liv skulle bli väsentligt förkortat är inte bara oförskämt utan direkt ärekränkande.

  SvaraRadera
 5. Att beskriva alliansens politiker med ord som "charlataner och bondfångare. De är hämndlystna plundrare och oligarker som själ stort och smått i det raserade folkhemmet. "

  DET är ärekränkande.

  SvaraRadera
 6. Att påstå att jag skulle vilja förkorta din stund på jorden är en allvarlig brottsanklagelse vilken kan stå emotsagd. Min beskrivning av regeringenS politik är allegorisk. Förstå du inte det kan jag bara beklaga detta.
  Dock, på vilket sätt har jag hotat din häla och liv? Svara nu för den höge djävulen och inte med någon ny motanklagelse! Har jag påstått mig vilja förkorta din vandring på denna jord, ja eller nej och inget annat.

  SvaraRadera
 7. Jonny, jag blir klart sårad av ditt sätt att hantera sanningar. Varför skulle du tvingas att dö fortare med en regering, som har ett mål att skapa ett utrymme för samtliga medborgare?

  En rödgrön regering har satt ett 12 punkts program, där människan står i fokus. Det programmet går ut på är, bl.a. att återskapa ett socialt nätverk för de svagare i samhället.

  Vet du vad den direkta effekten är av jobbskattedraget? Jo, Fredrik R och hans kumpaner skapade över 7 miljoner SEK i skattelättnad för sig själva! Han och Anders Borg skapade en skattesänkning för den rikaste tiondelen av Sveriges invånare, motsvarande Kalmar kommuns årsbudget, 22 gånger!!

  Det är de här pengarna som en Rödgrön-regering ska återanvända för att återuppbygga Sveriges välfärd.

  Vill du nu vara vänlig att erkänna att ditt senaste påhopp, var både otidigt och felaktigt. Gör det kort och koncist, utan utsvävningar.

  SvaraRadera
 8. Den som beskriver seriösa demokratiska politiker med ord som "charlataner och bondfångare. De är hämndlystna plundrare och oligarker som själ stort och smått i det raserade folkhemmet. "
  Från den sortens individer förväntar jag mig inte demokratiska tankegångar och gärningar.

  Jag förknippar det mer med den sortens människor som stövlade in med röda fanor och ockuperade min mors land (Estland).
  Jag förknippar det mer med den sortens människor som stövlade in med röda fanor och ockuperade min frus land och satte hennes far i arbetsläger (Vietnam).

  Tror ni på fullaste allvar att det är någon politiker i alliansen som anser att de i media beskrivna fallen har hanterats korrekt ?
  Vad har ni för människosyn egentligen ?

  SvaraRadera
 9. Den här sortens grova misstag begås och kommer alltid att begås så länge människor är inblandade i utövandet.
  Tror du att färgen på en regering gör skillnad så har du fel, det har historien visat oss.
  Samma grova misstag och övergrepp mot individer begicks under S-regeringarna också, att tro/påstå annat är bara tragiskt.

  Som sagt det går aldrig att formulera lagar och regler på ett heltäckande sätt,l lite förstånd får man förvänta sig av myndighetspersonal
  och akademiskt utbildade … men det verkar vara för mycket begärt ?

  Att som ni vuxna människor uttrycka er på detta viset om demokratiska partier i Sverige... skamligt. Därav mina slutsatser.
  De extrem-röda och Sverigedemokraterna, ni möts i eran argumentation tror jag ...

  SvaraRadera
 10. Vad gäller 7 miljoner , Reinfeldt och jobbskatteavdraget.
  Än en gång de hade fel, jag har meddelat Aftonbladets reportrar och de har korrigerat sin artikel på nätet.

  Del av brev som ledde till att Aftonbladet ändrade sin artikel
  - - - - -
  Mina damer & herrar, jag emotser att ni går ut med en korrigering angående er artikel i dagens expressen 16/9 där ni påstår felaktiga saker om jobbskatteavdraget.

  1. Jobbskatteavdraget utgår till de som arbetar och max uppnås vid en månadslön på ca 27500:-
  2. Maximalt extra i månaden är ca 1750:- från och med 2010.

  Några praktiska exempel :

  Månadsinkomst Mer i plånboken varje månad
  9.000 kr ca 750:-
  20.000 kr ca 1.400 kr
  30.000 kr ca 1.750 kr
  50.000 kr ca 1.750 kr
  100.000 kr ca 1.750 kr
  1 000 000 kr ca 1.750 kr

  Det innebär att en vanlig arbetarfamilj med två heltidsarbetande från och med 2010 får 30000 – 40000:- mer i plånboken per år.
  En medlem i familjen Wallenberg med hemmafru får nöja sig med ca 21000:- mer i i plånboken per år.

  SvaraRadera
 11. Så du menar på fullt allvar att jag är jämförbar med ockupationstrupper och de övergrepp som de begått och begår. Det är inte bara oförskämt och direkt ärekränkande. Uppenbarligen kan du inte se skillnad mellan politisk retorik och det du håller på med vilket är direkt ärekränkande när du beskyller mig för att vilja ta dig av daga. Beklagar att du inte har nog med civilkurage då det skulle vara intresses att pröva dina anklagelser juridiskt.

  SvaraRadera
 12. Jonny jag är socialdem medlem sedan årtionden. Min syn på höger o vänsterextremism borde vara välkänd för den läser min blogg. Att extremister möts förr eller senare är faktum. Men demokrater bör inte heller vara så enhögda att de inte ser verkligheten; lejonparten av skattesänkningarna har gått till den rikaste delen av befolkningen; att ca 35-40000 individer har hamnat utanför system o ställts utan försörjning. Att det var stora brister under Perssons era är ingen ursäkt för det moras sittande regering skapat.

  SvaraRadera
 13. Jonny, tack för din omtänksamhet och din egenvilja till en korrekt diskussion. Fler åsikter än så kommer du aldrig att få från min penna.

  SvaraRadera
 14. Jonny:
  Jag kanske kan hålla med dig om att Alliansen inte är charlataner. Det vet precis vad de gör, och det är vad högern velat göra ända sedan den röstade emot den allmäna rösträtten.
  Däremot är de bedrägliga när de låtsas att de är för arbetarna. De ser endast till den rikare delen av landets befolkning och för en politik som gynnar denna, på bekostnad av alla andras välfärd.

  I övrigt är jag lika arg som Ingemar och på samma saker + lite till, som att Alliansen säljer ut våra gemensamma egendom. Det är egendom som jag och alla andra över 30 varit med och byggt upp med våra skattepengar, sedan går beloppen för försäljningarna till de allra rikaste som skattesänkningar) medan vi andra (definitivt jag) straffas ekonomiskt för de bidrag jag gett till svensk infrastruktur och välfärd.

  Kommande vinster i dessa försålda företag och institutioner går sedan till riskapitalbolag som bara för ut pengarna ur landet till skatteparadis, eller för att spekulera på börsen med dem. Och pengarna tjänar de på att dra ner på sjukvården, skolan etc. alltså att göra det sämre för svenska folket, ja även de mer välbeställda förlorar på detta i slutänden fast man inte tycks förstå den saken.

  Nu lovar de dessutom, fast det talats ganska tyst om den saken, att även sälja ut Vattenfall, skogen, fler av sjukhusen mm. Det är att utarma Sverige å det grövsta. Det är att förvandla Sverige till råvaruproducerande koloni. Det skapar inget välstånd i något land att vara en sådan.

  SvaraRadera
 15. Vad som är oförskämt är som sagt att kalla svenska politiker i demokratiska partier det du gör.
  DET kanske skulle prövas juridiskt ? Det kallar jag inte politisk retorik värdig en vuxen mogen individ.

  Jag vet att socialister inte fullt ut är demokrater men detta är alltid lika upprörande.

  Jag noterar att ni helt undviker min centrala fråga :

  Tror ni på fullaste allvar att det är någon politiker i alliansen som anser att de i media beskrivna fallen har hanterats korrekt ?
  Vad har ni för människosyn egentligen ?

  Morfar - Kanske du lärt dig något nytt i skattefrågor i alla fall...
  Ingemar - Du för en ibland intressant diskussion om samhällsproblem. Det är den enögda naiva attacken på ena blocket som jag ogillar.
  Kerstin - En till som tyvärr ser världen med ett öga och gör det lätt för sig. Bolag såldes ut under S-regering med.

  SvaraRadera
 16. Tar politiker beslut som får konsekvenser som ex vis sjukförsäkringen beror det p antingen illa underbyggda beslut eller att man inte bryr sig om "vissa kommer ikläm" för att citera Rienfäldt.

  SvaraRadera
 17. En kommentar: när ett parti som gynnar rikaste 10- delen av samhället kallar sig arbetarparti så är det bondfångeri och falsk varubetäckning dvs en charlatans agerande. När man säljer ut gemensam egendom till spekulanter så är det en parallell till de ryska oligarkernas plundringståg.
  Med andra ord jag har grund för den politiska retoriken medan du inte har grund för dina beskyllningar om att jag skulle ha önskan om att förkorta din stund på jorden . Det är bara ovärdigt och huvudlöst trams som jag förutsätter att du tar tillbaka .

  SvaraRadera
 18. Ingemar, eftersom jag inte tycker om när folk hantera sanningar som de passar dem. Jag har tagit mig friheten att kontrollräkna effekten av jobbskatte avdraget för de politiskt tillsatta tjänstemännen.

  Vi pratar om 183 tjänstemän med en lönenivå överstigande 40 000 SEK per månad. Tiden ska räknas från 1 januari 2007 t.o.m. 31 augusti 2010, alltså 44 månader.

  183 st x 44 mån x 1.750 SEK = 14.091.000 SEK.

  Jag hoppas du förstår den enkla ekvationen och kan få glädje av den.

  SvaraRadera
 19. Ni har redan dömt ut er själva från normal politisk argumentation med era grova ord om människor i sveriges demokratiska partier.

  Morfar -
  Snälla du, du verkar inte veta mycket om skattereformer etc. Jobbskatteavdraget har genomförts i fyra steg under årens gång.

  Det innebär att från och med 1 januari 2010 har de 4 stegen tillsammans gett den med en inkomst runt 27500 och mer ca 1750:- mer i plånboken.

  2007 var endast första steget implementerat etc ...

  Jag hoppas du förstår den enkla informationen och kan hantera sanningen (ROFL) ?

  SvaraRadera
 20. Medellönerna i Sverige under 2007.
  Privat sektor:
  Arbetare: 21.900
  Tjänstemän: 31.100
  Offentlig sektor:
  Landsting: 26.900
  Kommuner: 21.800
  Staten:27.900
  Hela arbetsmarknaden: 25.800

  2008/2009 kan ni säkert få fram, 2010 är väl inte klara än ...

  Sen kan ni ju finfördela det och ta fram siffror för att se hur mycket t.ex 183 sjuksköterskor, 183 lärare etc tjänat t.ex år 2010 på jobbskatteavdraget (som Expressen) eller varför inte hela perioden 2007 fram till nu som Morfar gillar ...

  Ungefär lika mycket som de 183 politiska tjänstemännen alltså ...

  Det gäller att hantera sanningar ...

  SvaraRadera
 21. Jonny, svara nu har jag uttryckt en önskan om att förkorta din tillvaro på denna jord eller uttryckt hot din person? Svara ja eller nej?

  SvaraRadera
 22. Tror ni på fullaste allvar att det är någon politiker i alliansen som anser att de i media beskrivna fallen har hanterats korrekt ?
  Vad har ni för människosyn egentligen ?

  Svara gärna på detta.

  Ni anser uppenbarligen att alliansens politiker är "charlataner och bondfångare. De är hämndlystna plundrare och oligarker som själ stort och smått i det raserade folkhemmet. "

  Vilket straff hade ni tänkt vore lämpligt för dessa rätt grova brott (grov stöld etc) ?

  Har ni polisanmält brotten ?

  SvaraRadera
 23. Hantering av sanningen...

  Hur var det under förra S-regeringen, ett axplock av nyheter från den tiden ...

  Januari 2006
  Skriftlig fråga 2005/06:907 av Ulla Hoffmann (v) till statsrådet Hans Karlsson (s)

  Försäkringskassans iver att rehabilitera sjukskrivna tillbaka till arbete tar sig dock ibland märkliga uttryck och
  visar på en okänslighet hos några anställda.
  Jag har fått vetskap om att Försäkringskassan i ett par fall tvingar svårt cancersjuka att arbetspröva vilket kan innebära
  att en svårt cancersjuk med kundkontakter kan tvingas att möta kunderna i sitt svårt sjuka tillstånd.

  Försäkringskassan och cancersjuka http://alturl.com/ofwu

  Mor nekades sjukskrivning vid dotterns självmord http://alturl.com/cvzs

  Försäkringskassan drev henne till självmord http://alturl.com/i577

  Försäkringskassan får sjuka att ta sitt liv http://alturl.com/r5xa

  Från inkompetens i amalgamfrågan till självmord http://alturl.com/3rvr

  Folk behandlas som ping-pong-bollar http://alturl.com/e5ru


  DET LÅTER VÄLDIGT BEKANT ALLTIHOP ...
  =====================================

  SvaraRadera
 24. Jonny,
  jag ska göra av steg ifrån en av min normala diskussions normer. Jag ska skriva två korta inlägg till dig, men förväntar mig inget svar.

  Det första gäller "jobbskatteavdraget". Om du tar dig tid att summera de avdrag jag skrivit om, kommer du att finna en summa överstigande 7 miljoner SEK. Vad beträffar din strävan efter exakthet, så är det maximala avdraget 1 756 SEK per månad.

  Vad beträffar dina senaste inlägg om Försäkringskassan, så är samtliga tjänstefel inom Försäkringskassan, inget annat. Det är en enorm skillnad på tjänstefel och förändringar av regler för en myndighets tjänsteutövning.

  SvaraRadera
 25. Morfar -
  Du får alltid svar från mig, har du inte noterat det? Det kanske du ogillar men så är det. Jag undervisar gärna i fakta.

  Nu tar jag det sakta.

  1. Expressens artikel var felaktig eftersom man slog ihop alla skatteeffekter under 2010 varav jobbskatteavdraget är en del.

  2. Jobbskatteavdraget har varit olika 2007, 2008, 2009 och 2010 eftersom det stegvis har ökat. Din enkla ekvation 183 st x 44 mån x 1.750 SEK är därmed felaktig.

  3. Om du beräknar vad 183 lärare, 183 sjuksköterskor tjänat etc så finner du att de tjänat ungefär lika mycket som de 183 politiska tjänstemännen om man tittar på just jobbskatteavdraget.

  4. Du har en totalt meningslös notis om försäkringskassan. Det är status quo, samma saker som händer nu hände även under den socialistiska regeringen. Varför försvara detta ?

  Om det finns synnerliga skäl får sjukpenning med 80 procent av den sjukpenninggrundande inkomsten utbetalas för ytterligare dagar efter ansökan av individen trots att sådan sjukpenning redan har utbetalats under 364 dagar inom ramtiden. Synnerliga skäl bör endast kunna tillämpas på personer som är arbetsoförmögna på grund av mycket allvarliga sjukdomar som t.ex. vissa tumörsjukdomar, neurologiska sjukdomar som exempelvis ALS eller om personen väntar på transplantation av ett vitalt organ.

  SvaraRadera
 26. Om du läst vad jag skrivet tidigare så vet du att jag är synnerligen kritisk till hur ex rehabilitering hanterades under Perssons tid. Det var oxå en stark facklig kritik mot detta o hur rehabileringen fungerade.
  Det innebär dock inte att det är acceptabelt med en sjukförsäkring och en rehabilitering som innebär att 30-40000 individer slängs ut i inget som skett.
  För övrigt Jonny sluta upp att svara på frågor med nya frågor, man kan ju tro att du är politiker. Svara har jag önskat livet ur dig som du påstår eller ej???

  SvaraRadera
 27. Nej Ingemar, du svarar inte på mina frågor.
  Kanske du skulle bli politiker :) ?

  Du uttrycker en vedervärdig syn på alliansens politiker.

  Vad du har för syn på mig ? Ja det vet bara du själv. Jag har sagt att du ställer viktiga frågor men att dina svar är naivt politiskt färgade.Du fortsätter att resonera enögt att det är värre nu. Du har inga belägg för det.

  Men jag är inte ute efter att försöka vinna röster med lögner förstås …
  Jag talar inte i egen sak, obunden demokrat som jag är.

  Och jag hoppas innerligen att du respekterar mig mer än du tydligen respekterar alliansens politiker.

  Som sagt :
  Vilket straff hade ni tänkt vore lämpligt för dessa rätt grova brott (grov stöld etc) ni anklagar regeringen för ?
  Har ni polisanmält brotten ?

  SvaraRadera
 28. Ingemar:
  Du har ett troll på din blogg.
  Stryk och spärra honom. Det skulle jag göra vid det här laget.

  SvaraRadera
 29. Kerstin -
  Så talar en sann socialist :)

  SvaraRadera
 30. Ingemar!
  Släng ut Jonny, så slipper vi bli upprörda!

  Kan man inte förstå skillnaden mellan tjänstefel och förändring av "direktiv för tjänsteutövning", så är man inte värd vår uppmärksamhet.

  SvaraRadera
 31. NU HAR JAG FÅTT SVARET IFRÅN EN KILLE PÅ SKATTEVERKET.

  SUMMAN JAG BESKRIVER SLUTAR PÅ 42 858 SEK PER PERSON I JOBBSKATTEAVDRAG, FÖR PERIODEN 2007-01-01 - 2010-08-31. TOTALT 7 843 014 SEK

  SvaraRadera
 32. Morfar -
  Akta blodtrycket.
  Du har svåra problem med att förstå vad jag skriver verkar det som.

  1. Den siffra expressen skrev var fel.

  2. Kan du vara snäll och fundera på vad en typisk sjuksköterska eller lärare fått pga jobbskatteavdraget under 2007-2010 så lär du se att det är ungefär lika mycket som tjänstemannen så vad vill du ha sagt ?

  3. Förstår du hur jobbskatteavdraget fungerat 2006 -2010 nu ?

  4. Om det finns synnerliga skäl får sjukpenning med 80 procent av den sjukpenninggrundande inkomsten utbetalas för ytterligare dagar efter ansökan av individen trots att sådan sjukpenning redan har utbetalats under 364 dagar inom ramtiden.
  =========================================
  socialister ... allt fler som vill kasta ut mig, tysta mig så typiskt :)

  SvaraRadera
 33. Glömde en sak Morfar -
  Kanske du kan svara ?

  Vilket straff hade ni tänkt vore lämpligt för dessa rätt grova brott (grov stöld etc) som ni anklagar regeringens ledamöter för ?

  Har ni polisanmält brotten ?

  SvaraRadera
 34. Morfar -
  Du skriver "så är man inte värd vår uppmärksamhet."

  Är det tacken efter all tid jag ägnat åt att lära just dig regler i skattesystemet vad gäller arbetsgivaravgifter och jobbskatteavdrag etc ?

  Otacksamhet är världens lön som sagt :(

  SvaraRadera
 35. Jonny,
  det enda du fått mig att förstå är
  - att du saknar läsförståelse
  - att du inte begriper inte innebörden i det du själv skriver
  - att du tror dig veta så mycket, utan att vet ett skit
  - att det egentligen inte var värt att unna dig den här uppmärksamheten.

  Ett litet tips Jonny.
  SKRIV INGENTING - JAG KOMMER ÄNDÅ INTE ATT LÄSA DET.

  SvaraRadera
 36. Morfar -
  Snälla du, jag har upprepade gånger fått korrigera dina felaktigheter och inte klagar jag över det, jag gillar att lära ut fakta. Jag gillar att ta del av andras åsikter men framförallt av fakta.

  Att du som tack är oförskämd mot mig som person, jag är inte förvånad med tanke på vad du tydligen anser om landets allianspolitiker i regeringen...

  Så läs inte mer av mig då, du riskerar att lära dig något och det vill du uppenbarligen inte.

  SvaraRadera
 37. Vad jag blir trött. Hur ska man kunna föra en diskussion med ng. Som aldrig svara utan bara ställer nya eller nya påståenden, nej nu skiter jag i det här det är meningslöst. Om man är så devot som Jonny så kan man inte lyssna på andra då blir det envägskommunikation.

  SvaraRadera